Hanacko

Thai Yoga Massage

Mijn naam is Corine van Elteren ik ben een levensgenieter, energiek en enthousiast.

 

 

Tijdens mijn eerste reis naar Thailand in 1995 maakte dit land, bevolking en cultuur op mij een diepe indruk. Dit bleek de aanzet te zijn van meer dan een veertig tal bezoeken aan Thailand. Zelfs hedendaags is Thailand voor mij een bron van inspiratie. In 2006 starte ik mijn bedrijf Hanacko. Ik importeerde Royal Jelly, een hoogwaardig bijenproduct dat gezond is voor lichaam en geest.

  

In 2009 heb ik mijn basis opleiding Hatha Yoga afgerond. In dat zelfde jaar heb ik me volledig verdiept in natuurvoedingsleer. Diverse workshops bewustwording en meditatie.

 

Tijdens mijn veelvuldig bezoek aan Thailand kwam ik in contact met Thaise Yoga Massage. Ik onderging de massage met volledige overgave en het ontspande me zowel mentaal als fysiek. Deze unieke vorm van massage is een verlengstuk van het Boedhisme en dat heeft me in 2011 besloten om een 3 jarige opleiding tot Thaise Yogamasseur te gaan volgen. Deze heb ik met succes afgerond en ik ben officieel natuurgeneeskundig therapeut in de Thaise Yoga massage. De holistische (lichaam en geest) aanpak van deze vorm van massage spreekt mij zeer aan want wat is mooier dan mensen begeleiden in een proces waarbij het lichaam de (levens) energie weer vrij laat stromen en mentaal totale ontspanning ontstaat. Daardoor kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Omdat ik vind dat iedereen de beste zorg en aandacht verdient ben ik in 2016 begonnen met de opleiding Medische Basiskennis. Deze heb ik afgerond en mijn cliënten kunnen de behandeling vergoed krijgen (mits aanvullend verzekerd) van de zorgverzekeraar.

  

Massages

 

Thaise Yoga massage  (v.a. € 60,- per uur)   

Eerste behandeling ivm anamnese  € 70,-  

        

"De voordelen van Yoga, zonder het zelf te doen"   

 

De Thaise Yoga Massage heeft haar oorsprong in India, maar is als therapeutische massage ontwikkeld in Thailand. Tijdens de behandeling worden begeleide yoga strekkingen gecombineerd met werk aan energiestromen, dit komt oa. ten goede aan de verbetering van de interne organen. De combinatie van klassieke Thaise massage, acupressuur, dynamische technieken en als nodig andere stromingen maken deze vorm uniek!

Traditioneel werd deze eeuwenoude vorm van massage toegepast ter bevordering van levenskracht en het in balans brengen van lichaam en geest.

Het heeft echter op allerlei gebieden een gunstige uitwerking het verhoogt de vitaliteit, het energieniveau, de flexibiliteit en de doorbloeding van het lichaam. Het versnelt de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam en brengt de lichaamssystemen in balans.  

Thaise Yoga Massage wordt toegepast op een zachte mat een zogeheten Futon op de grond. De ontvanger draagt prettig en loszittende kleding en er wordt geen gebruik gemaakt van massageolie. Yoga ervaring is in het geheel niet vereist.

Het is zeer geschikt voor mensen die een klacht ervaren op fysiek gebied of verkeren in een emotionele onbalans, of voor diegene die gewoon toe is aan een heerlijke ontspanning.   

 

Door de unieke combinatie van meditatie, yoga en drukpuntmassage heeft Thaise Yoga Massage een geneeskrachtige werking namelijk:

 

Houd je fysiek en mentaal  jong

Maakt je spieren en gewrichten sterk en soepel

Vermindert de effecten van stress

Verbetert je lichaamscoördinatie

Verbetert de werking van je organen

Vermindert/ heelt chronische hoofdpijn / migraine

Verbetert je lichamelijke prestaties

Voorkomt, vermindert of heelt rug-, nek- en schouderklachten

Zorgt voor totale ontspanning

 

Heb je gerichte klachten dan kunnen we samen een uitgebalanceerde behandeling samenstellen.

Hierbij is ook onderstaande Kruidenstempel massage zeer geschikt. Dit is ook te combineren. 

       

De Thaise Yoga of Kruidenstempel massage kan ook thuis gegeven worden. Dit kan in de regio Harderwijk mits er voldoende ruimte is, wat betekent ongeveer 8-10m2. De massage vindt plaats op een mat op de vloer. Ik neem de benodigde spullen mee.

 

 Kruidenstempel massage (v.a. € 80,- per uur)                                    

" Liefde, mildheid en respect" 

 

Kruidenstempelmassage is, zoals de naam al doet vermoeden, een massage met warme (+/-50 C) kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.


Deze massage is Oosters van oorsprong, en is aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Een kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot, en heeft een ontgiftende en vitale werking op lichaam en geest.

 

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. 

De kruiden ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende effecten van warme kruiden werken tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. De massage met de kruidenstempels activeert de stofwisseling. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de deze het meest doordringend.

  
Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken. 

Deze massage heeft een sterk reinigend effect op de organen. Brengt verlichting bij spierpijn, bij meerdere vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het kruidige aroma van de stempels in samenspel met zachte muziek begeleiden jou in een droomwereld van geborgenheid.

 

De kruidenstempelmassage is geschikt bij: 

 

Spanningen

Spierproblemen

Fibromyalgie

Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)

Spijsverteringsproblemen

Slechte doorbloeding

 

 

 Je kunt niet terecht voor een erotische massage!